• {tekst1}
 • {tekst1}
 • {tekst1}
 • {tekst1}
 • {tekst1}
 

Gdje ploviti na Kvarneru

Kvarner je naziv za prostrani sjevernojadranski zaljev između istočne obale Istre i planine Velebit a koji uključuje nekoliko većih i priličan broj manjih otoka. Veći su otoci Krk, Cres, Lošinj, Rab i Pag koji su slični u mnogim karakteristikama no različiti u svojoj suštini. Nježna ljepota Krka, strme obale Cresa, živost Lošinja, raznolikost Raba te grub krajolik Paga otkrivaju skrivenu dušu svakog otoka i zadivljuju u trenutku, otkrivajući nevjerojatno zadovoljstvo koje nesebično dijele s posjetiteljima poput vas.

Tih pet većih kvarnerskih otoka raspoređenih u krug čine unutarnje more poznato kao Kvarnerić. To područje bogato je brojnim zanimljivim mjestima vrijednih posjete, uključujući prekrasne uvale, skrivene plaže, ljupke gradiće i moderne marine. Udaljenosti između zanimljivosti su idealne za jednodnevne izlete brodom uz povoljne vremenske uvjete koji prevladavaju ljeti.

Uz raznolikost prirode i brojne skrivene uvale, stoljetne gradiće i lučice, ne bi trebalo propustiti niti male ali itekako posebne otočiće poput Unija, Suska ili Ilovika, pješčane plaže i staru jezgru grada Raba, ljekovitu prirodu Lošinja, čudesni kameni gradić Lubenice na Cresu, i još mnogo više. Tijekom plovidbe Kvarnerom postoji velika mogućnost da ćete sresti dupine, jedne od rijetkih sisavaca koji stalno nastanjuju Jadran, a možete naići čak i na sredozemnu medvjedicu.

Grad Mali Lošinj najveće je naselje na jadranskim otocima te jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija na Kvarneru, obogaćena čudesnom prirodom. U blizini postoje brojne prekrasne uvale, sidrišta i otočići, pa bi odabir jedne od njih idealne za plivanje i opuštanje mogao biti težak. Svojom ljepotom izdvajaju se otočići Ilovik, Susak i Unije, dok su blizu i prekrasne uvale Krivica, Balvanida ili Artatore. Razvedena obala južne obale Cresa poznata kao Punta Križa također nije daleko.

Rab je također popularna turistička destinacija koja nudi mnogo toga za otkriti duž svoje razvedene obale, a posebno magične skrivene uvale na poluotoku Kalifront kao i privlačne duge pješčane plaže kod Lopara. Brojnim lijepim uvalicama može se pristupiti samo plovilom, dok okolni arhipelag obiluje nebrojenim destinacijama također vrijednih posjete: otoci Krk, Rab, Cres, Lošinj i Pag udaljeni su samo nekoliko milja.

 
Preporučena ruta 1

Preporučena ruta 1

 1. Punat (otok Krk) - Otočić Košljun
 2. Rab (otok Rab)
 3. Novalja (otok Pag)
 4. Ilovik (otok Ilovik)
 5. Osor (Otok Mali Lošinj)
 6. Cres (otok Cres)
 7. Punat
 
Saznajte više...
 

Preporučena ruta 2

Preporučena ruta 2

 1. Punat – Supetarska draga
 2. Supetarska draga– Punta Križa (otok Cres) –18 sati most za Mali Lošinj
 3. Mali Lošinj (kupanje/uvala Krivica) – Ilovik
 4. Ilovik – Premuda-Silba/spavanje
 5. Silba – Olib – Novalja
 6. Novalja – Lun (masline) – Rab
 7. Rab – Punat
 
Saznajte više...
 

Preporučena ruta 3

Preporučena ruta 3

 1. Punat – Rab
 2. Rab – Novalja
 3. Novalja – Lošinj
 4. Lošinj – Susak - Unije
 5. Unije – Valun
 6. Valun – Rabac
 7. Rabac –Punat
 
Saznajte više...